15 may 2012

MEEUUUUU!!!!!!

Fa un parell de setmanes que la petita ha incorporat els pronoms al seu vocabulari i de moment MEU!!! és el més utilitzat en diferència.
Encara recordo la conversa que mantenia amb el seu pare un vespre pels volts de Nadal mentre la banyàvem. Havia llegit en un butlletí, d'aquests que t'informen de l'evolució de les criatures setmana a setmana, que al voltant dels 18 mesos els nens han de dominar l'ús de 10 paraules. Ell i jo feiem números i no ens sortien les 10 paraules de cap manera. El crit d'alarma va retronar al nostre interior: i si no ho fem bé?! i si no l'estimulem correctament??!!
Aquesta por, per sort, s'ha esvaït. A dia d'avui la petita es fa entendre a la seva manera i ja dominem més de 10 paraules.
Fa dos caps de setmana el meu pare li deia: "la mama és meua" i ella li va respondre "NO, MIA". A partir d'aquell dia la pobra té un garbuix mental sobre com utilitzar els pronoms possessius. I és que ben mirat ens compliquem la vida, primera persona del singular, masculí, femení, variants dialectals, ....
Això si quan ens trobem amb altres nens no hi ha dubtes, quan algú li intenta agafar una joguina de les seves els crida MEEUUU!!!!

2 comentarios:

  1. Ja sap el que vol perfectament, hehe.
    El baby té gairebé 16 mesos i no diu res! Es passa el dia xerrant, però en el seu idioma de bebè. Suposo que amb anglès, català i castellà, li portarà una mica més de temps llençar-se

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Segurament li costarà, però li esteu fent un regal fabulós. Les llengües apreses durant la infància es fixen millor a la memòria. A més el dia menys pensat et sorprendrà i inventarà un nou idioma l'angcatcast ;-)

      Eliminar